image003Uppdaterad: 2021-10-08

Västerås Sinfonietta med Howard Shelley
Tema Wien

---

 

Affisch

 

Västerås Sinfonietta

                                                                          

   Celebrating with Beethoven - Howard Shelley & LMP perform all five of  Beethoven's piano concertos in one day – London Mozart Players  En bild som visar person

Automatiskt genererad beskrivning

Dirigent och piano: Howard Shelley

 

Efter många samarbeten genom åren har Howard Shelley blivit en Västeråsfavorit som briljant pianist, elegant dirigent och charmant programvärd. Det har mest varit Mozart, som han sätter högst, men han är förstås hemma i hela den klassiska repertoaren. Beethoven spelade och förundrades över Mozarts båda konserter i moll och de hade en stark inverkan på hur hans tredje pianokonsert skulle utformas. Vid uruppförandet år 1803 spelade Beethoven den direkt ur minnet. Han hade inte haft tid att fästa noterna på papper. Hugo Wolf var en av de mest betydande tonsättarna när det gäller sånger. Han mest kända instrumentala verk är italiensk serenad – en liten pärla i repertoaren för stråkorkester.

 

Howard Shelley

Howard Gordon Shelley (född 9 mars 1950) är en brittisk pianist och dirigent. Han utbildades vid Highgate School och Royal College of Music. Han är gift med pianisten Hilary McNamara, med vilken han har uppträtt och spelat in i ett tvåpianopartnerskap, och de har två söner.

 

Västerås Sinfonietta

Sedan 1883 har Västerås Sinfonietta bjudit på toner och traditioner. På hemmascenen i Västerås Konserthus spelar den 33 musiker starka orkestern för sin publik i bland annat abonnemangsserier, lunch- och kaffekonserter, julkonserter, samt ett rikt utbud för barn och unga.

 

Vi tror på variation, tradition och innovation. Det betyder att du får möta de klassiska mästarna liksom dagens nya stjärnor.

 

---