image003Uppdaterad: 2014-10-27

Jubileumskonsert
Arboga Blåsorkester med Anders Ekborg

---

 

Affisch

Anders Ekborgs Hemsida

Arboga Blåsorkester Hemsida

 

 

Anders Ekborg är född den 9 oktober 1960, son till Lola och den kände estradören Lars Ekborg (1926-1969).

 

Anders Ekborg är utbildad vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg och debuterade i musikalen Zorba på Östgötateatern i Norrköping-Linköping 1986. Han var under sin tidiga karriär anställd vid Göteborgs Stadsteater, liksom vid Dramaten i Stockholm.

 

Anders stora genombrott kom 1995 när han spelade Karl-Oskar i musikalen Kristina från Duvemåla, en succé som pågick i fyra år. Sedan dess har han gjort ett flertal betydande musikalroller. 1999 spelade han titelrollen i Jekyll & Hyde vid Östgötateatern. Han har spelat rollen som Che i Evita på GöteborgsOperan och åren 2002-2003 medverkade han i succéuppsättningen av Chess på Cirkus i Stockholm. Där spelade han den amerikanske schackspelaren Freddie, men fick även rycka in som ryssen Anatolij i ca 100 av de 325 föreställningarna.

 

Vidare har Anders spelat Judas i Jesus Christ Superstar på Maximteatern och våren 2012 gjorde han titelrollen som Ingvar Kamprad i Malmö Stadsteaters lovordade uppsättning av Ingvar! – En musikalisk möbelsaga.

 

Anders har deltagit i flera stora arenaturnéer och krogshower runt om i landet; The Best of the West End, QUEEN – Another kind of magic och Härifrån till Broadway, för att nämna några. Vidare har han medverkat i många filmer och TV-produktioner, bland andra Tomten är far till alla barnen, Wallander – Byfånen, Snapphanar, Maria Wern och filmatiseringen av Maria Langs Rosor, kyssar och döden (2013).

 

Anders första soloplatta Äkta vara utkom 2006 och 2010 gav han ut sitt andra album; Painted Dreams.
2010 deltog han i Melodifestivalen, där han framförde bidraget The Saviour vid delfinalen i Örnsköldsvik.

 

Anders ger många konserter, både tillsammans med sitt 6-mannaband och i det lite mindre formatet då han ackompanjeras av gitarr och piano. Han har medverkat i The Special Tour tillsammans med Noel McCalla och Caroline Larsson, och han ger sig regelbundet ut på egna turnéer. Både Konsert i Sommarkväll och En Stilla Jul har vid det här laget blivit en återkommande tradition!

 

---